Două doze de vaccin anti-Covid-19 par să protejeze împotriva variantei Delta care este foarte contagioasă, a declarat joi Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP.

Numărul cazurilor de Covid-19 a început să crească din nou săptămâna trecută în Europa după 10 săptămâni consecutive de declin, a anunțat joi filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pe fondul extinderii variantei Delta, care este mai contagioasă.

„Datele apărute din dovezi clare arată că două doze de vaccin protejează împotriva variantei Delta”, a spus Marco Cavaleri, manager de strategie de vaccinare la EMA.„Suntem conștienți de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a variantei Delta. În prezent, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv varianta Delta”, a adăugat oficialul european. Testele de laborator au arătat, de asemenea, că anticorpii oferiți de vaccinuri au reușit să neutralizeze varianta Delta, „știri foarte liniștitoare”, potrivit Cavaleri.

În prezent în Uniunea Europeană sunt autorizate doar patru vaccinuri de către EMA: Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

OMS a anunțat joi că coronavirusul avansează din nou în Europa și a avertizat asupra riscului unui nou val al pandemiei din cauza variantei Delta.

OMS Europa se așteaptă ca varianta Delta a coronavirusului, observată inițial în India și deosebit de contagioasă, să devină „dominantă” până în august pe continent.

Joi, EMA a cerut producătorilor să continue să verifice dacă vaccinurile lor rămân eficiente împotriva tuturor noilor variante ale coronavirusului, inclusiv împotriva variantei numită „Delta Plus”.

„Au apărut o serie de variante în ultimele luni și ne așteptăm să vină mai multe.Acum există așa-numita variantă Delta Plus, care este varianta Delta cu o mutație suplimentară în proteina Spike, care este, de asemenea, importantă și trebuie, de asemenea, să verificăm acest lucru”, a adăugat Cavaleri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.