În lipsa pregătirilor pentru valul IV, a reformelor din sistemul sanitar și a mpsurilor coerente și clare, premierul Cîțu a ales să joace un fel de baba-oarba cu cetățenii României. Guvernul vrea să schimbe iar regulile și să lase deschise restaurantele, doar pentru persoanele vaccinate, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie. Anunțul a fost făcut miercuri de către premierul Florin Cîțu, care a spus că aceasta ar fi „intenția” sa, iar decizia va aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Ulterior, el a invocat și posibilitatea accesului în baza certificatului verde COVID.

Premierul a spus, la finalul ședinței de guvern, că va discuta cu Raed Arafat despre posibilitatea ca localurile să rămână deschise doar pentru persoanele vaccinate și doar dacă angajații sunt vaccinați împotriva COVID:

– ”Am cerut domului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi s-ar putea să avem ședință CNSU, hotărârea CNSU, prin care să permitem activităţile HoReCa, dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi pentru persoanele vaccinate, indiferent de rata de incidenţă.
– Persoanele vaccinate pot să meargă la restaurant, dacă şi cei de acolo sunt vaccinaţi.
– Nu trebuie să-i penalizăm pe cei vaccinaţi”.

Întrebat dacă această regulă ar putea fi aplicată și la concerte sau la alte activități care se închid dacă rata de infectare trece de 6, Cîțu a spus că aceasta este intenția sa: „Bineînțeles, este intenția mea. Ne vom uita la mai multe activități (…) Va decide CNSU”. Premierul a spus că este pe masă și varianta de a fi permis accesul la evenimente celor care au ceritificat verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Aceeași regulă, și pentru angajații localurilor, în acestă variantă.

Reamintim că acum, potrivit ultimei hotărâri de guvern privind starea de alertă, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 se închid restaurantele, cafenelele, terasele sau sălile de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.