Universitatea Dunărea de Jos din Galați a decis, luna aceasta, să nu mai aplice, pentru un grup de peste 70 de studenți ai uneia dintre facultățile sale, provenind din Republica Moldova, criteriile necesare pentru promovare. Unul din șapte studenți aflați în această situație nu are niciun credit acumulat în anul de studiu precedent. Întrebat de Edupedu.ro dacă acest lucru înseamnă că studenții respectivi se pot considera, în momentul de față, promovați, în baza deciziei universității, rectorul universității, Lucian Georgescu, a declarat că “ei sunt promovați”, dar numai până la sesiunea de la începutul anului viitor, când riscă să fie lăsați repetenți sau exmatriculați. El a spus că este o măsură luată pentru a le da respectivilor “posibilitatea să își rezolve restanțele”, ținând cont de dificultățile asociate pandemiei. Reprezentantul universității a insistat că studenții care nu vor reuși să rezolve problemele nu vor luați în calcul pentru bani de la buget: “Nu mi-ar trece prin cap să obțin niște bani pentru niște studenți care nu există.”

Facultatea Transfrontalieră a Universității Dunărea de Jos este o instituție care se adresează în special Republicii Moldova, oferind studenților studii de științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și sport. Potrivit rectorului UDJG, Lucian Georgescu, această facultate are în prezent circa 1.600 de studenți.

Săptămâna trecută, decanul conducerea facultății a solicitat Consiliului de Administrație al Universității ca “pentru anul universitar 2021-2022 criteriile și standardele privitoare la promovabilitatea anului de studiu 20202021 să nu se aplice” mai multor studenți din cadrul facultății. În scurt timp, pe 12 noiembrie, Consiliul de Administrație, sub semnătura rectorului Lucian Georgescu, aproba solicitarea Facultății.

Este vorba despre 74 de studenți ai acestei facultăți, dintre care 11 au 0 credite acumulate, iar aproape 20 au mai puțin de 10 credite. Cei mai mulți sunt studenți care s-au aflat în anul I în 2020-2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.