Conducerea Inspectoratului şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă la o şcoală din Tecuci după ce o fetiţă de 6 ani, elevă în clasa pregătitoare, a sărit de la etajul 1 al unităţii de învăţământ după ce a fost încuiată în clasă, din greşeală.

Potrivit inspectorului general al ISJ Galaţi, Gina Brânzan, incidentul s-a produs, joi, la Şcoala „Elena Doamna” din Tecuci. La finalizarea orelor. învăţătoarea I-a aliniat pe copii câte doi pentru a-i conduce afară, unde îi aşteptau părinţii. La un moment dat, o fetiţă ar fi revenit în clasă, iar cadrul didactic ar fi încuiat-o din greşeală acolo, continuându-şi traseul cu ceilalţi copii către ieşire.

„Din precizările făcute de doamna director, la finalul orelor de curs doamna a însoţit elevii către ieşirea din şcoală. I-a scos pe hol, la un moment dat un elev i-a distras atenţia, s-a aplecat asupra lui, iar eleva fără să fie văzută s-a întors în sala de clasă. Doamna învăţătoare a încuiat uşa clasei, neştiind căeleva e acolo şi şi-a continuat traseul cu ceilalţi elevi. Eleva s-a speriat probabil, văzându-se singură în clasă, a folosit scaunul de la catedră, a deschis geamul şi-a sărit de la etajul 1”, a declarat Brânzan.

Fetiţa s-a rănit la un picior, fiind dusă la spital, dar nu a rămas internată.

Ca urmare, vineri, o echipă a ISJ a ajuns la şcoala din Tecuci şi a început o anchetă.

Conform şefului ISJ Galaţi, cadrul didactic vizat de anchetă este unul care nu are abateri şi este foarte afectat de incidentul petrecut.

Sursa: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.