Dunărea se confruntă cu un debit mult crescut față de normal, iar pasarelele de acces ale mașinilor pe bacul de la Galați sunt afectate de inundații. În încercarea de a urca pe bac, autoturismele sunt nevoite să traverseze zone inundate, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Nivelurile crescute ale apelor Dunării au determinat inundarea parțială a pasarelelor de acces ale mașinilor pe bac.

Cosmin Chelbașu, reprezentantul Navrom Trecere Bac, a declarat pentru sursa citată: „Având în vedere cotele crescute ale apelor Dunării, în zilele următoare, în funcție de posibilități și de prognozele meteo, vom stabili ce este de făcut, dacă vom muta sau nu pasarelele și în funcție de disponibilitatea unor macarale și a remorcherului necesare.”

Deși debitul Dunării la intrarea în țară este mai mare decât de obicei, momentan nu există probleme majore în ceea ce privește navigația.

Adrian Maizel, purtătorul de cuvânt al Navrom Trecere BAC, a adăugat: „Un nivel ridicat pentru această perioadă a anului. (…) Media multianuală la intrarea în țară în debit este de 5.200 mc/secundă, iar astăzi este de 9.000, totuși prognoza indică o scădere. Ne așteptăm în următoarele zile să ajungă la 7.000 mc. Într-adevăr, nivelurile pentru luna ianuarie sunt destul de ridicate.”

La Galați, Dunărea măsoară în prezent 463 de cm înălțime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.