Compania de proiect Hoopeks International a obţinut la finalul lunii trecute avizul tehnic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW în Galaţi, arată datele publice ale Transelectrica.

Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest moment şi dacă se va realiza, va fi cea mai mare investiţie de profil din România. În prezent, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestio­nate de companii diferite.

Parcul Fântânele-Co­zgealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în perioada 2010-2012. Ţinând cont de scăderea costului echipamen­telor, investiţia din Galaţi recent avizată s-ar putea ridica la circa 500 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Compania de proiect Hoopeks International este deţinută de Electrocentrale Borzeşti, aceasta fiind deţinută la rândul ei de RNV Infrastructure. Printre acţionarii RNV Infrastructure se numără şi Doru Voicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada mandatului lui Adriean Videanu. Doru Voicu a fost şi director de dezvoltare al CEZ România, în perioada 2005-2010, anul 2010 fiind cel în care s-a lansat investiţia în proiectul eolian Fântânele-Cogealac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.