După nu mai puțin de șapte runde de licitații, Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați are, în sfârșit, un constructor desemnat câștigător pentru realizarea Etapei 1 a proiectului „Platformă Multimodală Galați” (PMG), transmite Viața Liberă.

Licitația pentru lucrările din cadrul proiectului Platformă Multimodală Galați – Etapa 1 – „Modernizarea infrastructurii portuare” a fost relansată în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) – după o actualizare a devizului de lucrări și schimbarea axei de finanțare din CEF pe POIM 2014-2020 – la sfârșitul lunii aprilie, la o valoare a contractului estimată la 179,4 milioane de lei.

Actuala licitație este a șaptea privind PMG – Etapa 1 și a atras oferte din partea a două asocieri de firme. În urma evaluării tehnice și financiare, câștigătoare a fost desemnată oferta depusă de asocierea formată din Concivia (lider), Vepex Com SRL și SOCOT, având ca subcontractori companiile Hercules, AMC Electric și Terratest Geotehnic SA.

Potrivit directorului general al APDM Galați, Marcela Daniela Costea, valoarea ofertei câștigătoare a fost de 172,48 milioane de lei fără TVA.

„Lucrările care fac obiectul contractului sunt lucrări hidrotehnice portuare, respectiv: lucrări de dragare în bazinul situat în zona Port Bazinul Nou pentru a permite intrarea în siguranţă a navelor; modernizarea cheului existent pentru a efectua operaţiunile de încărcare directă şi operaţiunile de descărcare cu unităţile de încărcare intermodale (ILUs) între nave şi chei; umplerea parţială a bazinului portuar pentru a crea spaţiu suplimentar pentru acostare şi pentru operaţiunile de manipulare viitoare; nivelarea profilului elevaţiei platformei”, se precizează în documentaţia prezentată în cadrul procesului de achiziţie relansat de APDM Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.