Un polițist local din municipiul Galați a fost bătut de o femeie, nemulțumită că acesta i-a atras atenția să poarte masca de protecție în timp ce se afla într-o stație de autobuz. Polițistul local a avut nevoie de înfgrijiri medicale, iar acum femeia este cercetată pentru ultraj, transmite Rador.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei, incidentul s-a petrecut pe 3 noiembrie 2021, când patrula de polițiști locali a sesizat că femeia, de 44 de ani, se îndrepta către stația de autobuz, într-o zonă intens circulată din municipiul Galați, fără a purta masca de protecție.

„La cererea unuia dintre polițiști să respecte normele prevăzute de starea de alertă, respectiv portul măștii, aceasta a devenit agitată, proferând injurii polițiștilor locali, și a refuzat să prezinte actul de identitate, vrând să plece de la fața locului. Polițiștii locali au încercat să o împiedice să părăsească locul fără să se legitimeze, moment în care unul dintre oamenii legii a fost lovit cu pumnul în față de către aceasta, cauzându-i leziuni pentru care care medicul legist i-a acordat zile îngrijiri medicale (afecțiune ORL). După incident, persoana în cauză a fost condusă la Secția nr. 2 Poliție Națională, unde cu greu a fost identificată. I s-au aplicat două sancțiuni, conform Legii nr. 61/1991, pentru proferare de injurii, refuz de legitimare și conform Legii nr. 55/2020, pentru lipsa portului măștii de protecție sanitară. Totodat[, au fost întocmite actele procedurale de constatare a ultrajului”, a mai transmis reprezentantul Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.