Marţi au loc exhumările a două persoane care au decedat în această lună în condiții suspecte la Spitalul Județean „Sf. Andrei” din Galați, exhumările fiind solicitate de către procurorul de caz, transmite Rador.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, procurorul Costel Marcel Codiță, Parchetul a dispus, luni, exhumarea celor două corpuri, ca urmare a cererii procurorului de caz.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați s-a autosesizat în cazul a două decese survenite la două persoane, o tânără de 21 de ani și un bărbat de 46 de ani, decedați la Spitalul Județean „Sf. Andrei”. În ambele cazuri, familiile victimelor au reclamat lipsa de profesionalism și condiții improprii de tratament și îngrijire în Spitalul Județean Galați.

Astfel, în cazul bărbatului de 46 de ani, familia a reclamat faptul că bărbatul „a murit cu zile de pneumonie”, după ce a fost plimbat între spitale și ținut 12 ore afară, pe o bancă din curtea Spitalului Județean.

În cazul tinerei de 21 de ani, mama acesteia a reclamat faptul că fata a fost internată abia a patra oară când a venit la Urgențe și după ce primise de două ori un diagnostic greșit. Ambele situații sunt acum investigate în cadrul aceleiași cauze, procurorul desemnat urmând să stabilească împrejurările în care s-au produs cele două decese.

Tânăra a decedat în secţia reanimare în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică, potrivit Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.