Jandarmii au intervenit, sâmbătă, într-un conflict în care au fost implicaţi suporterii unor echipe de fotbal, după meciul după meciul Oțelul Galați-Poli Timișoara. Opt persoane au fost sancţionate contravenţional, a informat IPJ Galaţi, citată de Agerpres.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 15,30, un grup de persoane care se deplasa spre ieşirea din municipiul Galaţi, în momentul în care a ajuns la intersecţia strada Brăilei cu Drumului de Centură, a coborât din maşină atunci când au văzut la o terasă un alt grup care purta însemnele echipei de fotbal Oţelul Galaţi.

Între aceştia s-a iscat un conflict spontan. Un echipaj de jandarmerie aflat în zonă a intervenit, moment în care la vederea echipajului de ordine publică o parte dintre cei implicaţi au fugit cu autoturismul personal spre Drumul de Centură, potrivit IPJ Galaţi.

Vehiculul a fost ajuns din urmă şi oprit de către jandarmi, iar bărbaţii au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie. Alături de aceştia au fost conduse la unitatea de poliţie şi patru persoane care au rămas la faţa locului, implicate şi ele în scandal, a precizat IPJ Galaţi.

În urma verificărilor efectuate de jandarmi, a reieşit că patru dintre persoanele sancţionate sunt din Galaţi, iar patru sunt din Bucureşti, suporteri ai unei echipe bucureştene a cărei galerie este înfrăţită cu galeria echipei de fotbal din Timişoara. Aceştia nu s-au deplasat organizat către Galaţi şi nu au făcut parte din galeria suporterilor echipei din Timişoara, sosirea lor la arena sportivă făcându-se la jumătatea celei de-a doua reprize.

Conform celor declarate de persoanele implicate în scandal, incidentul s-a produs pe seama animozităţii existente între galeriile unor echipe de fotbal.

Cele opt persoane au fost sancţionate contravenţional pentru provocare şi participare la scandal, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 1.600 lei, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.