O femeie din municipiul Galaţi a primit o amendă de 3.000 de lei pentru lipsa de grijă faţă de o căţeluşă cu nouă pui, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, în baza unei sesizări telefonice, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au deplasat la un imobil situat pe strada Braşov, unde au găsit un câine (femelă) din rasa comună, cu nouă pui în vârstă de aproximativ o lună. Poliţiştii au constatat că animalul era subnutrit ca urmare a neasigurării hranei şi apei în cantităţi suficiente, adăpostul acestuia nu era corespunzător, iar deţinătorul nu i-a asigurat asistenţa medicală necesară, câinele nefiind sterilizat şi nici microcipat.

În consecinţă, având în vedere starea de pericol constatată, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus măsura plasării câinelui şi a celor nouă pui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, conform OUG 175/2020.

Totodată, deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor de a asigura animalului condiţii corespunzătoare şi asistenţă medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.