O barcă cu opt persoane la bord, inclusiv doi copii, s-a răsturnat în Dunăre în cursul serii de duminică, ca urmare a unei manevre incorecte efectuate de către conducătoarea ambarcațiunii, o femeie în vârstă de 37 de ani din Galați. Rezultatul testului cu aparatul Drugtest a indicat prezența unei substanțe pozitive în sistemul ei.

Potrivit informațiilor furnizate de către Poliția Județeană Galați, incidentul a avut loc în seara de duminică la marcajul mila marină MM 76, o zonă cunoscută sub numele de „Cotul Pisicii”. Echipajele de poliție navală din cadrul Biroului Transporturi Navale Galați au fost alertate prin intermediul numărului de urgență 112 cu privire la răsturnarea unei bărci în Dunăre și la prezența persoanelor în apă.

După investigații, autoritățile au confirmat că ambarcațiunea era o barcă de agrement condusă de către o femeie în vârstă de 37 de ani, domiciliată în municipiul Galați. La momentul incidentului, pe barcă se aflau șase adulți și doi copii cu vârstele de 9, respectiv 10 ani. Răsturnarea bărcii a survenit ca urmare a unei erori în manevră.

Toate persoanele aflate la bord purtau echipament de salvare și au reușit să ajungă în siguranță pe malul tulcean.

Conducătoarea bărcii deținea un permis de conducere pentru ambarcațiuni din clasa D. Aceasta a fost supusă testului de alcoolemie, cu rezultat negativ, dar testul cu aparatul Drugtest a relevat prezența unei substanțe, mai precis Benzodiazepan.

Ca urmare, femeia a fost transportată la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea identificării substanțelor psihoactive din organism.

Autoritățile au inițiat un dosar penal pe numele său pentru „conducerea unei nave sub influența unor substanțe psihoactive”, faptă prevăzută și sancționată conform articolului 5 alineatul 1 din Legea 191/2003 privind infracțiunile în domeniul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.