Un bărbat de 35 de ani din Galați a fost surprins de anchetatori după ce a înmânat coletul angajaţilor unei societăţi de transport internaţional, iar în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că el ar fi plasat pe piaţă, în ultimele luni, sume mari de bani falsificaţi, transmite News.ro.

Conform IPJ Galaţi, bărbatul de 35 de ani a fost prins în flagrant în timp ce ar fi trimis în Italia bancnote de euro falsificate, ascunse într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Potrivit DIICO, coletul conţinea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro şi 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-noiembrie, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară şi apoi ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

După flagrant, au fost făcute şase percheziţii, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere.

Bărbatul a fost reţinut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, el urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.