Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuţiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condiţiile în care se va efectua extragerea şacalilor din rezervaţie, a declarat guvernatoarea Atena Groza, potrivit Rador. Atena Groza a amintit că ARBDD a obţinut acordul pentru extragerea din rezervaţie a circa 300 de exemplare de şacal.

Comunităţile din Deltă s-au plâns în repetate rânduri din cauza înmulţirii efectivelor de şacali, care atacă animalele din gospodării şi distrug culturile de legume din curţi. În plus, șacalii atacă și animalele sălbatice și păsările din Deltă. În replică, iubitorii animalelor susţin că localnicii trebuie să-şi împrejmuiască gospodăriile şi că extragerea şacalilor este doar un pretext pentru a solicita redeschiderea vânătorii în rezervaţie.

Acţiunea se va desfăşura în această iarnă, iar după ce se va stabili modul de extragere a şacalilor se va demara licitaţia pentru a se stabili cine va efectua operaţiunea.

‘Este obţinut avizul de la Academia Română şi avem acordul Ministerului Mediului. Problema este legată efectiv de modul de extragere, cine o poate face şi în ce condiţii, astfel încât să fie şi eficientă, pentru că, aşa cum se ştie, şacalul este o specie oportunistă, extrem de inteligentă, iar vânătoarea este la această specie este grea’, a menţionat guvernatoarea Rezervaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.