Începând cu ziua de marți, 28 noiembrie, cursurile se vor relua în județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, după ce toate școlile și grădinițele au fost închise în ziua de 27 noiembrie, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Ministerul a transmis că, conform informațiilor obținute în cadrul unei videoconferințe, măsura de suspendare a activității didactice în toate unitățile de învățământ preuniversitar din aceste județe nu se mai menține.

Elevii vor avea oportunitatea să recupereze materiile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor comunica modalitățile de organizare a acestor recuperări.

Ministerul Educației a precizat că în data de 27 noiembrie a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, unde activitatea didactică cu prezență fizică a fost suspendată pe parcursul acelei zile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, conform hotărârilor Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Prin urmare, începând cu marți, 28 noiembrie, se va relua activitatea didactică cu prezență fizică în școli și grădinițe.

Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel de județ și, în cazul în care în unele unități de învățământ nu se pot asigura condiții adecvate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe o perioadă determinată. Aceasta se va realiza la solicitarea directorului, cu aprobarea consiliului de administrație al unității și informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea acestuia și informarea Ministerului Educației.

Ministerul Educației va comunica orice schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.