Un număr de 51 de voluntari din Protopopiatul Tecuci au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează, vineri, Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, această activitate organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos se înscrie în Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul actual.

Acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge, dar şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina, a fost organizată cu sprijinul voluntarilor din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci, anunță inițiatorii.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

„Cu mare bucurie şi plini de entuziasm, tinerii voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci s-au deplasat la Galaţi pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Demersul tinerilor de a se implica în această acţiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor participanţi la donare şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi. Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos vor continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile eparhiei”, precizează Biroul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.