Un număr de 939 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi, dar niciunul nu a solicitat azil, informează, sâmbătă, Prefectura Galaţi. Potrivit sursei citate, 374 de ucraineni au intrat prin PTF Galaţi rutier, iar 565 prin PTF Oancea.

Pentru solicitanţii de azil din Ucraina, în cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi sunt disponibile 245 de locuri, din care doar unul este ocupat.

Pentru migranţii din Ucraina aflaţi în tranzit, Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţie un bloc cu 130 de locuri, din care 88 sunt ocupate, iar în Baza Sportivă Siderurgistul, în sălile de sport, sunt 150 de locuri din care 18 sunt ocupate.

De asemenea, la căminele studenţeşti aparţinând Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi sunt 592 de locuri, din care 417 ocupate, iar în internatele şi sălile de sport aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţ sunt 412 locuri, din care 112 ocupate.

În municipiul Galaţi a fost organizată şi o tabără mobilă, pe stadionul Dunărea, cu 402 locuri, toate libere la acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.